فعال سازی پیامک هشدار هواشناسی

۱۳ مورد از نکات ضروری سمپاشی به همراه زمان آن!

برای داشتن میوه‌های با کیفیت و سالم باید از درختان میوه و باغ‌ها در برابر حمله آفات و بیماری‌ها  محافظت کرد، چراکه حمله آفات باعث نابودی محصولات کشاورزی شده و خسارات زیادی را به کشاورزان وارد می‌کند. یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از این اتفاق، سمپاشی درختان میوه است. برای تاثیر بهتر سمپاشی باید زمان مناسبی را انتخاب کرد. در ادامه در مورد اصول سمپاشی و بهترین زمان انجام آن بیشتر صحبت می کنیم:

سمپاشی درختان موضوع مهمی برای کشاورزان و باغداران است، در نتیجه قبل از انجام عملیات، بهتر است اصول اصول آن رعایت شود. این اصول شامل داشتن اطلاعاتی در خصوص مرحله حساس آفت و بیماری، نوع سم و فرمولاسیون آن، مدت زمان اثرگذاری سم، نحوه مصرف آن، تاثیرات آن بر محیط زیست و سلامت انسان و… می‌باشد. داشتن این اطلاعات کمک می کند سمی که استفاده می‌شود مطابق با نوع آفات و نوع گیاه باشد. چرا که درختان و گیاهان درجه متفاوتی از سازگاری را به انواع سموم داشته و در زمان سمپاشی درختان باید به این مسئله  توجه شود.

در میان عملیات باغداری، اطلاع از اصول سمپاشی از جمله مواردی است که نه تنها به سلامت درختان کمک کرده بلکه تعیین کننده عملکرد در آینده نیز خواهد بود. تصوری که در میان عموم مردم وجود دارد این است که براساس اطلاعات موجود بر روی برچسب سم می توان عمل نمود اما این باور کاملا اشتباه است. اطلاعات برچسب سم تنها راهنمایی های جزئی را ارائه می دهد و لازم است شما قبل از شروع، با اصول آن آشنا باشید.

با رعایت این اصول می توان خطرات احتمالی ناشی از استفاده از سموم را کاهش داد. کشاورزان و باغداران سالانه با انواع آفات و بیماری‌ها  مقابله می‌کنند تا درختان میوه آنها رشد خوبی داشته باشند. کشاورزان برای از بین بردن انواع آفات از سم آفت کش استفاده می‌کنند. متناسب با درختان و محصولی که کشاورزان تولید می‌کنند، آفت کش‌هایی با دوز مصرفی متفاوت در بازار موجود است.

انواع آفت‌کش‌ها در کشاورزی شامل:

حشره‌کش‌ها، علف‌کش‌ها، جونده کش، و قارچ کش ها برای کنترل قارچ ها، کپک و زنگ،  لارو کش ها (تخم کش)، راب‌کش (برای مقابله و دورکردن حلزون)، جلبک‌کش، تدخین و دورکننده پرندگان هستند. سمپاشی سالانه درختان در زمان مشخص، باعث تولید محصولاتی سالم تر و با کیفیت تر می‌شود و سلامت درختان را تقویت می‌کند.

اصول سمپاشی :

  1. در ابتدا با یک فرد با تجربه مشورت نموده و بسته به فصل، نوع درخت، آفت موجود و… بهترین سم را انتخاب کنید.

۲٫ بر روی هر سم یک برچسب وجود دارد که اطلاعات پایه شامل مقدار مصرفی برای هر گیاه، روش معمول استفاده، نکات ایمنی و… لحاظ شده است. حتما این برچسب را مطالعه کنید.

۳٫ لوازم مورد نیاز برای سمپاشی را فراهم کنید. نوع نازل هایی که برای گیاهان مختلف استفاده می شود متفاوت است. ارتفاع درختان، سن درختان و… روی تعداد و ارتفاع نازل ها تاثیر می گذارد.

۴٫ تمامی سموم برای بدن ضرر داشته و می توانند از راه تنفس و یا پوست به داخل بدن نفوذ کنند. لازم است لباس و وسایل ایمنی را تهیه کنید که در زمان سمپاشی از آن ها استفاده کنید.

۵٫ سمپاشی باید در یک روز صاف و بدون ابر انجام گیرد. حتی کوچکترین وزش باد، باعث بادبردگی خواهد شد. این مسئله به راحتی می تواند به گیاهان کنار و حتی باغ هایی که در نزدیک شما هستند آسیب بزند. علاوه بر این، کارایی سمپاشی را هم کاهش میدهد.

۶٫ برخی از سموم محلول در آب هستند اما لایه روی برگ های گیاهان از نوع چربی است. در نتیجه سم به صورت قطره بر روی گیاه باقی مانده و جذب نمی شود. یکی از مهمترین اصول سمپاشی این است که از مواد افزودنی برای این قبیل از سم ها استفاده شود. افزودنی ها کمک می کند قطرات سم به راحتی در اپیدرم حل شده و جذب گردد.

۷٫ در صورتی که می دانید در باغ خود یک منبع آب سرباز وجود دارد، آن را بپوشانید.

۸٫ یکی از اشتباهاتی که باغداران در زمان سمپاشی انجام می دهند، تغییر در دز توصیه شده سم است. زمانی که کارشناس برحسب نوع گیاه و مشکل موجودی، مقدار معینی از سم را توصیه می کند شما دقیقا باید همان مقدار را مصرف کنید. استفاده بیشتر، به راحتی به درختان آسیب زده و استفاده کمتر از مقدار نیز تاثیر گذار نخواهد بود.

۹٫ به هیچ عنوان با لباس هایی که سمپاشی را انجام داده اید، به منزل نروید. با این کار مواد سمی را به محیط زندگی خود راه داده اید.
۱۰٫ حتما بعد از سمپاشی حمام بروید. به هر حال لباس ها به طور کامل نفوذناپذیر نیستند و در نتیجه بدن شما در معرض خطر قرار دارد.
۱۱٫ ظروف سم را به طور کامل بشویید.
۱۲٫ یکی از اصول سمپاشی این است که به محیط زیست اهمیت داده و بقایای سم را در محیط رها نکنید و محلول های باقی مانده را در چاه فاضلاب بریزید.
۱۳٫ سموم را در محلی مناسب بدون گرما و نور خورشید نگه دارید.

بهترین زمان سمپاشی درختان میوه برای جلوگیری از بروز مشکلات در آینده، اواخر زمستان یا اوایل بهار است. سمپاشی باید بعد از سپری شدن سرمای شدید زمستان و قبل از شروع رشد جدید (متورم شدن جوانه) در بهار صورت گیرد. فصل بهار از حساس ترین فصل ها برای درختان میوه است؛ زیرا درختان وارد مرحله شکوفه‌دهی می‌شوند. از این رو بهترین زمان سمپاشی درختان میوه این فصل است.در این فصل بهتر است از سمپاشی آهن و سولفات مس استفاده شود. برای سمپاشی هر یک از درختان میوه زمان مشخصی وجود دارد که میتوانید با مراجعه و ثبت کشت در اپلیکیشن سامانه مزرعه از آن مطلع شوید.

mazraeapp.com

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فعال سازی پیامک هشدار هواشناسی

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp کلیک کنید 👇
معمولاً در چند دقیقه پاسخ میدهیم